Hallo MKB,

Mag ik het even hebben over je website of misschien wel over het ontbreken daarvan?MKB

Is je antwoord positief dan ben je dus nog op mijn blog en dat stel ik op prijs. Ik wil je namelijk graag van dienst zijn met nuttige wenken over websites en je attent maken op misverstanden over het gebruik van internet. Als eerste schokkend nieuws.

In Nederland zijn meer dan 700.000 bedrijven of ondernemingen niet online

Die missen dus allemaal de kans om via een website informatie te delen, potentiƫle klanten te benaderen en publiciteit te genereren. Hiervan beschikken 15.000 ondernemers wel over een domeinnaam maar doen er (nog) niets mee. Eenpersoons ondernemingen spannen de kroon als het om afwezigheid op internet gaat. Daarnaast hebben een kleine 150.000 ondernemingen met tussen de 2 en 9 werknemers nog geen website. Dramatische cijfers in een land dat bekend staat als een van de meest digitaal ingestelde landen in Europa. Hoor je ook tot de groep ondernemers zonder website? Ga dan snel aan de slag. Je potentiƫle en bestaande klanten verwachten jou ook op het internet te vinden.

Je heb wel een website online maar ben je er tevreden over?

Zo nee, waarom doe je er dan niets aan? Zo ja, is die tevredenheid dan gebaseerd op de grote respons of het grote verkoopresultaat? Of ben je alleen maar zelf tevreden maar weet je niet wat de bezoeker ervan vindt? In het laatste geval zijn hier wat punten om over na te denken.

  • Heb je aan mensen in je omgeving wel eens gevraagd hoe zij je website beoordelen?
  • Hoe is je ranking bij Google?
  • Heb je een goede title tag en discription tag (korte inhoud beschrijving)? Je hebt toch niet de kop "welkom op mijn nieuwe website" in gebruik?
  • Opent je website zich binnen 3 seconden. Zo niet dan zit de bezoeker al bij de volgende site.
  • Is je tekst gericht op je klanten of meer op wat jezelf interessant vindt?
  • Heb je voldoende tekst met een natuurlijke verwerking van de zoekwoorden?
  • Wordt de bezoeker tot een actie geleid (call to action) om bijvoorbeeld een offerte te vragen, wat te bestellen, contact op te nemen enz.?
  • Is je website mobiel vriendelijk? 35% Van de internetters gebruikt een smartphone!

Er zijn natuurlijk nog veel meer checkpunten te noemen maar bovenstaande onderwerpen zijn wel heel relevant.

Nuttige hulp bij het beoordelen van je eigen website en nog gratis ook

Er is een gratis te downloaden e-book "Hoe effectief is mijn website?" beschikbaar waarmee je door de ogen van de bezoeker je eigen website kan beoordelen. Een ideaal hulpmiddel voor ondernemers die nog een website moeten ontwikkelen en ook als je al een site online hebt. Als je hier op gratis e-book klikt komt je direct op de pagina waar je dit gratis kunt downloaden.

Tekstschrijver gezocht? Klik hier voor de oplossingHoe effectief is mijn website

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen