Een blog is een extra bindmiddel.

Het is bekend dat een aantal, vooral kleinere ondernemers, nog geen operationele website hebben. Voor alle ondernemers die welblogger over een website beschikken geldt de vraag "Heb je al een blog?". Via een blog is het eenvoudig mogelijk om je website te versterken en veel meer aandacht te genereren. Elke ondernemer wil graag het bezoek aan zijn website optimaliseren. Met een blog is dat snel te realiseren en de kosten zijn gering.

Wat zijn de voordelen van het regelmatig plaatsen van een blog?
Huis aan huisbladen kosten geld, advertenties ook en een blog is gratis. Je website is er al en aan de navigatie is eenvoudig ruimte voor een blog in te voegen. Overige voordelen zijn:

  • Via de juiste zoekwoorden voor je blog trek je ook meer bezoekers naar je website.
  • Je kunt wat minder zakelijk je verhaal kwijt en de band met je klanten versterken.
  • Google waardeert een blog positief t.b.v. je ranking.
  • Bezoekers en klanten kunnen op je blog reageren waardoor de relatie versterkt wordt.
  • Je kunt je blog op sociale media vermelden en promoten en naar de website verwijzen naar je.

Waar moet je als blogger rekening mee houden?
De inhoud (content) van een blog moet meerwaarde hebben. Dus interessant zijn voor de bezoeker om te lezen. Evenals je website moet een blog foutloos geschreven zijn en uitnodigen om te reageren. Elke reactie is immers een extra contact. Voorts moet er enige regelmaat in het plaatsen van een blog zitten. Dat kan door aan te kondigen wanneer je een volgende blog plaatst. Dat geeft jezelf ook een stok achter de deur om het bloggen niet te laten versloffen.

Zie je het grote nut van bloggen wel in maar denk je niet zelf aan schrijven toe te komen. Er zijn genoeg tekstschrijvers die jouw boodschap prima digitaal kunnen aanleveren.

Wellicht aardig om te weten. Als je deze tekst leest bezoek je ook een blog, die weer een onderdeel van mijn website is. Het werkt dus.

 

 

 

 

 

 

Op te lossen door slechts één klik

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen